Urządzenia i Akcesoria
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
Swiss chard stalks removed350 g
-
onions quartered60 g
-
olive oil20 g
-
caraway seeds2 tsp
-
tomato purée20 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
tamarind paste40 g
-
water350 g
-
tinned chickpeas (1 x 400 g tin, drained)240 g
-
tinned butter beans (1 x 400 g tin, drained)220 g
-
caster sugar½ Tbsp
-
ground coriander1 ½ tsp
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
dried chilli flakes½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
11.5 g
Kalorie
1017 kJ /
243 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
30.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Tuscan Bean Soup
50 Min
Creamy White Beans and Leeks
20 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Vegetarian Chilli
35 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min