Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
TM6 TM5

Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku

4.1 (169 ocen)

Składniki

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 900 g wody
  • 2 bataty, średnie (ok. 350 g każdy), ze skórą, opłukane pod bieżącą wodą
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 200 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek
  • sól, ilość do oprószenia batatów i jajek
  • pieprz czarny, mielony, ilość do oprószenia batatów
  • rozmaryn, suszony, ilość do oprószenia batatów
  • suszone pomidory, mieszanka przypraw, ilość do oprószenia batatów
  • 4 jajka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2857.5 kJ / 682.5 kcal
Białko
23.3 g
Węglowodany
33.7 g
Tłuszcz
23.1 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Błonnik
10.1 g
Sód
1151 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy