Urządzenia i Akcesoria
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
900 g wody
-
2 bataty średnie (ok. 350 g każdy), ze skórą, opłukane pod bieżącą wodą
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
sól ilość do oprószenia batatów i jajek
-
pieprz czarny, mielony ilość do oprószenia batatów
-
rozmaryn, suszony ilość do oprószenia batatów
-
suszone pomidory, mieszanka przypraw ilość do oprószenia batatów
-
4 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1151 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2857.5 kJ /
682.5 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
33.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min