Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g cebuli, żółtej lub czerwonej
- 100 g jabłka, kwaśnego, ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
- 200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki
- 20 g oleju
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ puszki kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy (ok. 140 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 256.3 kJ / 61.3 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 218.3 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i marchewki
10 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z mieszanych warzyw
10 Min
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z pora
30 Min
Surówka z marchewki z chrzanem
5min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z marchewki z jabłkiem
5min
Surówka z kiszonej kapusty
15min