Pizza pepperoni z pieczarkami

Pizza pepperoni z pieczarkami

4.7 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczkę cukru
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 łyżeczkę soli
Dodatki
  • 200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 250 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
    250 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • 75 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
  • 50 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
  • 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 891.2 mg
Białko 18.9 g
Kalorie 1821.6 kJ / 435.4 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...