
Urządzenia i Akcesoria
Pizza pepperoni z pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
220 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczkę cukru
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczkę soli
Dodatki
-
200 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
120 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
250 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
5 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
75 g salami pepperoni pokrojonej w plastry
-
50 g pieczarek pokrojonych w 3 mm plastry
-
50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.4 kcal /
1821.6 kJ
Białko
18.9 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
43.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
891.2 mg