Pizza pepperoni z pieczarkami
TM5 TM6

Pizza pepperoni z pieczarkami

4.8 (97 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 220 g wody
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • oliwa z oliwek, ilość do natłuszczenia miski

Dodatki

  • 200 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
  • 120 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
  • 250 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 5 g bazylii, świeżej, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • 75 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w plastry
  • 50 g pieczarek, pokrojonych w 3 mm plastry
  • 50 g zielonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski
  • 30 g czarnych oliwek, bez pestek

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1809 kJ / 433 kcal
Białko
17.85 g
Węglowodany
38.49 g
Tłuszcz
23.06 g
Cholesterol
45.37 mg
Błonnik
2.63 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie