
Urządzenia i Akcesoria
Sos koperkowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście½ pęczka
-
mleka250 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
mąki pszennej20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soli2 - 3 szczypty
-
cukru2 szczypty
-
śmietany UHT, 12% tłuszczu140 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
160.4 kcal /
671 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
150.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 Min
Surówka z pora
30 Min
Sos pomidorowy Aurora
20 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 Std. 10 Min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 Min