Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g mięsa z nogi kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g warzyw, mieszanych (np. selera, cebuli, czosnku, pora), pokrojonych na kawałki
- 4 gałązki mieszanych ziół, świeżych (np. rozmarynu, tymianku, pietruszki), tylko liście
-
150
g soli gruboziarnistej
lub 150 g soli, drobnej - 100 g białego wina
- 1 liść laurowy, suszony
- 1 goździk
- 5 nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 653 kJ / 156.1 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 14718.2 mg
Alternatywne przepisy
Sól warzywna
5min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1h 45 min
Koncentrat bulionu wołowego
1h 20 min
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Cukier waniliowy
72h
Przyprawa uniwersalna
5min
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Szynka drobiowa
2 Std. 10 Min
Pasztet z piersi indyka
2h
Sól ziołowa
5min