
Urządzenia i Akcesoria
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
3 porcje
Składniki
Kluski na parze
-
mleka100 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
cukru½ łyżeczki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia250 g
-
jajko1
-
soli2 szczypty
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia
Sos pieczarkowy
-
śmietany, 18% tłuszczu słodkiej150 g
-
mąki pszennej40 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
pieczarek przekrojonych na pół (duże pieczarki pokrojone w ćwiartki)250 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
natki pietruszki, świeżej posiekanej2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
682.4 kcal /
2855.3 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
29.6 g
Węglowodany
85.6 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
191.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Sos koperkowy
15 min
Zabajone
15 min
Czeskie knedle na parze
1 godz. 15 min
Kluski kładzione
15 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Mus z owoców jagodowych
4 godz. 40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Buchty z sosem truskawkowym
1 godz. 20 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Pyry z gzikiem
1 godz.