Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
160 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
2 łyżeczki soli plus 1-2 szczypty
-
2 jajka
-
300 g mąki pszennej
-
wrząca woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1251.6 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1270.9 kJ /
303.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
57.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron jajeczny
1 godz.
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Lane kluski
25 min
Pierogi leniwe
45 min
Kluski scykane (hałuski)
45 min
Czorne kluski
3 godz. 30 min
Jajka w szarym sosie
40 min
Pyry z gzikiem
1 godz.
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min