
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z makreli wędzonej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 - 70 g ogórków kiszonych odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
300 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
-
1 łyżka majonezu
-
2 łyżeczki musztardy
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 - 2 łyżki szczypiorku posiekanego (opcjonalnie)
-
sól do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
129.4 kcal /
541.5 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
1.9 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
83.3 mg