Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 - 70 g ogórków kiszonych, odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 300 g makreli, wędzonej, bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 1 - 2 łyżki szczypiorku, posiekanego (opcjonalnie)
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 541.5 kJ / 129.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 83.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta z tuńczyka
20 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10min
Pasta z łososia
5min
Pasta z tuńczyka i jajek
20 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1h
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Twarożek kanapkowy
5min
Dip z łososia z koperkiem
10min
Pasta jajeczna
5min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30 min
Pasta z wędliny
10min
Sos tatarski
5min