Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 oignons, coupés en deux
- 25 - 29 olives noires dénoyautées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et 1 filet d'huile d'olive
- 2 petites aubergines, coupées en tranches
- 4 tomates, coupées en tranches
- 3 courgettes, coupées en tranches
- 8 filets d'anchois à l'huile
- 1 branche d'aiguilles de romarin frais
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 758 kJ / 180 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin d'aubergines et de tomates
2 Std. 30 Min
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5 Std. 30 Min
Tarte aux courgettes et au pesto
1h 35 min
Tarte aux courgettes et tapenade
1 Std. 15 Min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1 Std. 20 Min
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Pissaladière
3 Std.
Pissaladière
2h 10min
Sauce tomate et oignons pour gratin de conchiglioni aux blettes
1 Std. 10 Min
Taboulé
45min
Pissaladière classique
2h