Verrine de houmous au fromage blanc et crevettes

Verrine de houmous au fromage blanc et crevettes

4.4 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
12 portions

Składniki

La veille
  • 125 g de pois chiches blancs secs
Le jour même
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à café de cumin en poudre
  • 100 g de tahini (voir "Conseil(s)")
  • le jus d'un citron vert
  • 1 gousse d'ail
  • 200 g de fromage blanc nature
  • 10 g d'huile d'olive
  • 30 g de beurre
  • 60 g de miel
  • 30 g de graines de sésame
  • 300 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 1 bouquet de coriandre fraîche équeuté

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 701.7 kJ / 167.6 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...