Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de gruyère, coupé en morceaux
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de beurre, et un peu pour la poêle
- 150 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 8 galettes de sarrasin
- 8 tranches de jambon blanc
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1498.6 kJ / 358.1 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 936 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartines "croque-monsieur"
25min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1u.
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25min
Pommes de terre farcies façon raclette
1u. 20min
Mini-croque-monsieur béchamel-jambon
40min
Galette oignon-chèvre
35min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1u.
Gâteau de galettes aux lardons
1h 15min
Galettes complètes
45 min
Gratin au lard
2h 25min
Galette bacon et champignons à la crème
50min
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min