Galette fourrée jambon-champignons

Galette fourrée jambon-champignons

4.5 239 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • 150 g de gruyère coupé en morceaux
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 50 g de beurre et un peu pour la poêle
  • 150 g de champignons de Paris frais coupés en quatre
  • 40 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 8 galettes de sarrasin
  • 8 tranches de jambon blanc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 936 mg
Białko 20.1 g
Kalorie 1498.6 kJ / 358.1 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...