Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 5 g de sel
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles (3 mm)
- 250 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons
- 100 g de vin blanc sec
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 300 g de maroilles, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1837 kJ / 441.2 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ficelles picardes
2sa
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1sa 15 dk
Welsh rarebit
30 dk
Croque monsieur à la tomate
1h
Pommes de terre farcies façon raclette
1 Std. 20 Min
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Tourte au camembert
3 Std.
Croque flammekueche
55 min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1h
Ramen carbonara
25min
Tartiflette aux courgettes
55 min