Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes

Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes

3.8 151 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'ail
    1 gousse
  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • de boulgour
    250 g
  • d'eau (dont 300 g d'eau chaude)
    950 g
  • de filets de dinde, sans peau en gros cubes
    600 g
  • de bouillon de volaille
    1 cube
  • de carottes en rondelles
    200 g
  • gousse de vanille fendue et grattée
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de beurre
    30 g
  • de crème épaisse
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 531 kcal / 2236 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...