Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes

Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes

3.8 153 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 250 g de boulgour
  • 600 g de filets de dinde, sans peau en gros cubes
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g de carottes en rondelles
  • 650 g d'eau
  • du sel
  • 1 gousse de vanille fendue et grattée
  • du poivre moulu
  • 30 g de fécule de maïs
  • 30 g de beurre
  • 1 c. à soupe de crème épaisse

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 2236 kJ / 531 kcal
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...