
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ryżowa z warzywami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g ryżu
-
700 g warzyw (np. zielonego groszku, różyczek brokułu, kalafiora, plasterków marchewki), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
4 jajka
-
150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433.5 kcal /
1815 kJ
Białko
24.2 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
1265.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska