
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortille
- 1 łyżeczka soli
- 250 g mąki pszennej
- 50 g smalcu
- 120 g wody gorącej
Nadzienie
- 1 łyżka przyprawy kuchni meksykańskiej
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oleju
- 500 g mięsa wołowego, mielonego
- 200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 200 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 100 g sera cheddar, tartego
- 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 358 kcal / 1496 kJ
- Białko
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 20.08 g
- Węglowodany
- 26.03 g
- Błonnik
- 2.37 g