Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert

4.1 547 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 600 g ziemniaków obranych
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 700 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • 500 g wody
  • 1 opakowanie sera camembert (120 g)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 211 kcal / 883.3 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 23.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 378.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...