
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
600 g ziemniaków obranych
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
700 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
500 g wody
-
1 opakowanie sera camembert (120 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211 kcal /
883.3 kJ
Białko
9.7 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
23.7 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
378.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Zapiekanka z kalafiora i jajek
35 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka z kalafiora
55 min
Pie z kiszoną kapustą i mięsem
3 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana
40 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Ziemniaki z cukinią, szynką i sosem curry
50 min