
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i zieloną fasolką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
30 - 40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 2,5 cm kostkę
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
400 g wody
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g makaronu, suchego typu fusilli (świderki)
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
16 liści bazylii, świeżych porwanych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533 kcal /
2233 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA Z DROBIU
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron jesienny z papryką i kurczakiem
40 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM5, TM6)
50 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
45 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Potrawka z kurczaka z warzywami
1 godz. 5 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Potrawka wiosenna z kurczaka z warzywami
50 min
Makaron orzo z kurczakiem i pesto
40 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Gnocchi z kurczakiem i warzywami
40 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min