Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry1000 g
-
soli1 łyżeczka
-
mleka350 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
297 kcal /
1245 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sos koperkowy
15 min
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
20 min
Gotowanie jajek
20 min
Ziemniaki księżnej (pommes duchesse)
1 godz.
Purée warzywne
45 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Ryż z pomidorami
30 min
Jajka sadzone na parze
15 min
Sos holenderski
15 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Rosół drobiowy
2 godz. 15 min