Karkówka po karkonosku

Karkówka po karkonosku

4.5 3.4K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji

Składniki

  • 400 - 600 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
  • sól do oprószenia mięsa
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
  • papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
  • olej do polania mięsa
  • 150 - 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 5 - 6 grzybów, suszonych
  • 2 śliwki suszone, bez pestek
  • 600 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 65.4 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 913.4 kJ / 218.3 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...