Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 600 g karkówki wieprzowej, bez kości, pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
- sól, do oprószenia mięsa
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia mięsa
- papryka ostra, mielona, do oprószenia mięsa
- olej, do polania mięsa
- 150 - 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 5 - 6 grzybów, suszonych
- 2 śliwki suszone, bez pestek
- 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 913.4 kJ / 218.3 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 65.4 mg
Alternatywne przepisy
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 Std.
Schab duszony w sosie
50min
Karkówka z cebulą
1h 45min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Polędwica w sosie musztardowym
1 Std. 30 Min
Żeberka w kapuście
2h 10min
Polędwica wieprzowa z kapustą kiszoną i purée ziemniaczanym
1 Std. 10 Min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1h 40min
Polędwica po toskańsku
45min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 Std. 25 Min