Urządzenia i Akcesoria
Karkówka po karkonosku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
400 - 600 g karkówki wieprzowej, bez kości pokrojonej w 4-6 plastrów, lekko rozbitej
-
sól do oprószenia mięsa
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia mięsa
-
papryka ostra, mielona do oprószenia mięsa
-
olej do polania mięsa
-
150 - 200 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
5 - 6 grzybów, suszonych
-
2 śliwki suszone, bez pestek
-
600 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.4 mg
Białko
16.7 g
Kalorie
913.4 kJ /
218.3 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schab z Varomy
3 h 40 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 h 25 min
Schab z kiszoną kapustą
50 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 h 30 min
Schab chrzanowy
2 h 30 min
Karkówka z Varomy z kapustą i ziemniakami
1 h
Karkówka z cebulą
1 h 45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 h 30 min
Schab duszony w sosie
50 min
Żeberka w kapuście
2 h 10 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 h 25 min