
Urządzenia i Akcesoria
Gulasz węgierski z knedlami z bułki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Knedle z bułki
-
wody220 g
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
biała bułka, czerstwa (ok. 60 g), pokrojona w kostkę (1 x 1 cm)1
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia350 g
-
soli1 łyżeczka
Gulasz
-
ząbki czosnku2
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
oleju20 g
-
mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na kawałki (ok. 3 x 3 cm), oczyszczonego500 g
-
cukru1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
krojonych pomidorów, z puszki250 g
-
czerwonego wina150 g
-
wody300 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
liście laurowe, suszone2
-
goździków, mielonych1 szczypta
-
papryki czerwonej i zielonej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski150 g
-
mąki pszennej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
778.6 kcal /
3257.7 kJ
Białko
45.8 g
Tłuszcz
14.7 g
Węglowodany
117.4 g
Błonnik
17.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
1519.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Koncentrat bulionu mięsnego
45 min
Ragout z jagnięciny
1 godz. 10 min
Gulasz wołowy w ciemnym piwie
1 godz. 40 min
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Pilaw cielęcy
1 godz. 45 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Wołowina w czerwonym winie
2 godz. 10 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1 godz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min