
Urządzenia i Akcesoria
Rosół drobiowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
5 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście1 pęczek
-
cebuli przekrojonej na pół (1 szt.)80 - 100 g
-
mięsa drobiowego np. skrzydełka z kurczaka, szyja z indyka400 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
goździk1
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 łyżeczka
-
lubczyku, suszonego1 łyżeczka
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
korzenia pietruszki pokrojonego w półplasterki50 g
-
korzenia selera pokrojonego w kostkę50 g
-
pora pokrojonego na kawałki40 g
-
marchewki pokrojonej w półplasterki60 g
-
wody1600 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
-
makaron, suchy, typu nitki ugotowany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1524 kJ
Białko
15.7 g
Tłuszcz
7.8 g
Węglowodany
44.9 g
Błonnik
4.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Pomidorowa z makaronem
35 min
Zupa ryżowa (dla dzieci)
20 min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Zupa kalafiorowa
30 min
Zupa ogórkowa
30 min