Urządzenia i Akcesoria
Rosół drobiowy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
5 porcji
Składniki
-
1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 - 100 g cebuli przekrojonej na pół (1 szt.)
-
400 g mięsa drobiowego np. skrzydełka z kurczaka, szyja z indyka
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 goździk
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 łyżeczka lubczyku, suszonego
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego w półplasterki
-
50 g korzenia selera pokrojonego w kostkę
-
40 g pora pokrojonego na kawałki
-
60 g marchewki pokrojonej w półplasterki
-
1600 g wody
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
-
makaron, suchy, typu nitki ugotowany, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.7 g
Kalorie
1524 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
44.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA POLSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 min
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3 godz.
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Jajka w kokilkach na parze
45 min
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 godz.
Zupa ogórkowa
30 min
Rosół na wołowinie
2 godz. 15 min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Barszcz do pasztecików
2 godz. 5 min
Zupa kalafiorowa
30 min