Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g dried porcini mushrooms
- 230 g water
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into pieces
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 60 g eschalots, cut into halves
- 120 g dry white wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 125 g pouring (whipping) cream
- 25 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3971.3 kJ / 945.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 87.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1659 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Diane sauce
20min
Mashed potatoes for two
30min
Silky sweet potato mash
25min
Mushroom sauce
20min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Soubise sauce
30min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Sunday lamb roast
1h 55min
Scallops with pea purée
25min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40min