Mushroom and white wine cream sauce

Mushroom and white wine cream sauce

4.5 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g

Składniki

  • dried porcini mushrooms
    12 g
  • water
    230 g
  • fresh portobello mushrooms cut into pieces
    100 g
  • unsalted butter chilled and cut into pieces
    50 g
  • eschalots cut into halves
    60 g
  • dry white wine
    120 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    125 g
  • plain flour
    25 g
  • salt
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 600 g

Sód 1659 mg
Białko 13 g
Kalorie 3971.3 kJ / 945.5 kcal
Tłuszcz 87.6 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 56.8 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...