Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g dried porcini mushrooms
- 230 g water
- 100 g fresh portobello mushrooms, cut into pieces
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 60 g eschalots, cut into halves
- 120 g dry white wine
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 125 g pouring (whipping) cream
- 25 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3971.3 kJ / 945.5 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 87.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 56.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1659 mg
Alternatywne przepisy
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 godz. 20 min
Mystery soup
45 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Saffron and cardamom poached pears
40 min
Meatloaf with mushroom sauce
1h 15min
Cauliflower gratin
1h
Pork in green pepper and cognac sauce
50 min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Scallops with pea purée
25 min
Mushroom sauce
20 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1h