Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 300 g brown onions, cut into wedges
- 30 g unsalted butter
- 300 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g pouring (whipping) cream
- 30 g plain flour
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 2 pinches nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 2855 kJ / 679.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 52.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2071.9 mg
Alternatywne przepisy
Browned onions (200 g)
20min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20 godz. 15 min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2h
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Mushroom sauce
20min
Stuffed chicken with herbed mushroom rice
2 godz. 15 min
Béchamel sauce (TM6 )
15 мин.
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM6)
4hod.
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15 мин.