Choron sauce (Tomato béarnaise)
TM6

Choron sauce (Tomato béarnaise)

2.3 (3 oceny)

Składniki

  • 2 - 3 sprigs fresh tarragon, leaves and stalks separated
  • 2 - 3 sprigs fresh chervil, leaves and stalks separated (see Tips)
  • 50 g tomato
  • 80 g eschalots
  • 80 g white wine vinegar
  • 180 g unsalted butter, cut into pieces
  • 4 egg yolks
  • ½ - 1 tsp salt
  • 2 pinches ground black pepper
  • 1 - 2 tsp tomato paste

Wartości odżywcze
na 350 g
Kalorie
6636 kJ / 1580 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
5.7 g
Tłuszcz
166.8 g
Tłuszcz nasycony
102.4 g
Błonnik
5.2 g
Sód
2385.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy