Lamb and fennel ragu

Lamb and fennel ragu

4.7 93 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    140 g
  • carrot cut into pieces (2-3 cm)
    130 g
  • celery cut into pieces (2-3 cm)
    130 g
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    50 g
  • boneless lamb shoulder cut into pieces (3-4 cm)
    800 g
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • red wine
    100 g
  • anchovy fillets
    6
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • fennel seeds lightly crushed
    1 tbsp
  • canned chopped tomatoes
    300 g
  • tomato paste
    25 g
  • dried rosemary
    1 tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • shaved Parmesan cheese
    50 g
  • fresh basil leaves only
    1 - 2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 758.6 mg
Białko 49 g
Kalorie 2306.9 kJ / 549.3 kcal
Tłuszcz 34.8 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...