Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter

Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter

4.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 portions

Składniki

Barbecue butter
  • garlic clove
    1
  • fresh rosemary leaves
    ½ tsp
  • eschalot
    20 g
  • sun-dried tomatoes in oil, drained
    20 g
  • salt to season
    1 pinch
  • ground black pepper to season
    1 pinch
  • unsalted butter softened and cut into pieces
    50 g
  • liquid smoke seasoning (see Tips)
    ½ tsp
Pork fillet wrapped in prosciutto
  • water plus extra to submerge bag
    1850 g
  • freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
    30 g
  • prosciutto
    100 g
  • pork fillet
    250 - 300 g
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • basil pesto (see Tips)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 705.4 kcal / 2962.6 kJ
Białko 54.5 g
Tłuszcz 50.9 g
Węglowodany 6.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Sód 2348.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...