
Urządzenia i Akcesoria
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
900 - 1000 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia mięsa
-
czosnek, granulowany do oprószenia mięsa
-
150 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
120 g brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
5 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki estragonu, suszonego
-
12 moreli suszonych, bez pestek
-
1000 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.2 kcal /
2115 kJ
Białko
39.2 g
Tłuszcz
31.2 g
Węglowodany
19.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Sód
443.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska