Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik ogórkowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g ogórków bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
500 g bulionu warzywnego, płynnego schłodzonego (patrz wskazówka)
-
20 g oliwy z oliwek
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 - 3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
8 - 10 liści bazylii, świeżej
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
200 g jogurtu naturalnego gęstego, schłodzonego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
337.2 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
426.1 kJ /
101.8 kcal
Tłuszcz
6.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
8.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 godz.
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Chłodnik pomidorowy
30 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Sorbet z zielonego ogórka
15 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min