Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
- 300 g kapusty pak choi, pokrojonej w paski (patrz wskazówka) lub innego zielonego warzywa
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 143 kJ / 34.2 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 339.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nadziewane warzywa
1 Std. 20 Min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25min
Gotowanie makaronu
20 Min
Purée z topinamburu (wegańskie)
50 min
Tagliatelle z marchewki i cukinii
35 min
Delikatne rumienienie 300 g cebuli
20 Min
Siekanie cebuli
5 min
Rozdrabnianie parmezanu
5 min
Gotowanie jajek
20 Min
Piana z białek
5 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min