
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 - 200 g sera mozzarella, w plastrach
- 140 g wody
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 6 g suchych drożdży -
240
g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
lub 240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 ½ łyżeczka soli
- 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 4 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2274.2 kJ / 543.6 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1392.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza pepperoni z pieczarkami
2h 10min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Pizza Capricciosa
1h 40min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Paszteciki z serem owczym
2 Std. 50 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Calzone z mozzarellą i jajkiem
2 Std. 50 Min
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Pizza z serowym brzegiem
2u. 20min