Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 150 - 200 g sera mozzarella, w plastrach
- 140 g wody
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 6 g suchych drożdży -
240
g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
lub 240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu - 1 łyżeczka oregano, suszonego
- 1 ½ łyżeczka soli
- 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 4 czerwone papryczki chili, świeże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
- 40 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2274.2 kJ / 543.6 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1392.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Horchata
12hod. 10min
Mini tarty
1h 45min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20min
Kniszki ziemniaczane
2h
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 Std. 40 Min
Cepeliny z serem
24h 50 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1h 30min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1h 30min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1h
Pizza bianco ze szpinakiem
1h 10min
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50min