Urządzenia i Akcesoria
Pikantna pizza
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
150 - 200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego w plastry
-
140 g wody letniej
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
240 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
150 g cebuli pokrojonej w 5 mm piórka
-
4 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w 2 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1431.9 mg
Białko
25.9 g
Kalorie
2352.7 kJ /
562.3 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
56.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Oliwa sycylijska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Chlebek wielkanocny (Tsoureki)
2 godz. 20 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
"Dżem" bekonowy
40 min