Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym

4.7 779 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Rolady drobiowe
  • 3 filety z piersi kurczaka średnie, pojedyncze
  • sól do smaku i oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do smaku i oprószenia
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 250 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 1000 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 250 g ryżu długoziarnistego
Sos
  • 150 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 30 - 40 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki mieszanych ziół, suszonych np. ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka chrzanu, tartego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 169.8 mg
Białko 29 g
Kalorie 1777.8 kJ / 424.9 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...