
Urządzenia i Akcesoria
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Rolady drobiowe
-
filety z piersi kurczaka średnie, pojedyncze3
-
sól do smaku i oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do smaku i oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki250 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
tymianku, suszonego plus dodatkowa ilość do oprószenia½ łyżeczki
-
sera żółtego6 plastrów
-
wody1000 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ryżu długoziarnistego250 g
Sos
-
śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
mąki pszennej30 - 40 g
-
mieszanych ziół, suszonych np. ziół prowansalskich½ łyżeczki
-
chrzanu, tartego1 łyżeczka
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
424.9 kcal /
1777.8 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
169.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami i serem z ziemniakami; Kapusta gotowana
1 godz. 10 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Roladki z kurczaka z jabłkami, batatami i sosem curry
1 godz. 25 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Szaszłyki z ryżem i warzywnym sosem
2 godz. 45 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Roladki z kurczaka z nadzieniem pietruszkowym
55 min
Kurczak z kremowym sosem z warzywami
50 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.
Karkówka po karkonosku
1 godz. 50 min