Jajka z farszem pieczarkowym

Jajka z farszem pieczarkowym

4.1 357 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
16 sztuk

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 400 g wody
  • 8 jajek
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek umytych, obranych, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 15 g masła
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 57.3 kcal / 239.6 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 1.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 110.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...