Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 400 g wody
- 8 jajek
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g pieczarek, umytych, obranych, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
- 15 g masła
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 239.6 kJ / 57.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 110.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 Min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Jajka faszerowane awokado
40min
Jajka faszerowane ziołami
45min
Śledzie w kożuchu
1h
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min