
Urządzenia i Akcesoria
Pieczeń rzymska
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
16 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia formy
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
oleju20 g
-
biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta1
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki800 g
-
jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo6
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
178.7 kcal /
747.8 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
206.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Ryba po grecku
45 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Pasztet
3 godz.
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1 godz. 15 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min