Pieczeń rzymska
TM6 TM5

Pieczeń rzymska

4.6 ( 426 ocen )

Składniki

  • masło do natłuszczenia formy
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oleju
  • 1 biała bułka, czerstwa namoczona i dobrze odciśnięta
  • 800 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 6 jajek 2 surowe i 4 ugotowane na twardo
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
178.7 kcal / 747.8 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
2.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
206.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy