
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony z mięsem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
30 g pora pokrojonego na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
20 g oleju rzepakowego
-
100 g szynki wędzonej, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
250 g mięsa wołowego bez ścięgien i białych błonek, np. pręgi lub udźca, pokrojonego w 5-7 mm plastry
-
200 g białej kapusty pokrojonej w 2 mm paski
-
800 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 łyżki octu spirytusowego, 10%
-
1 łyżeczka cukru
-
6 łyżek kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
207 kcal /
866 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
18.7 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska