
Urządzenia i Akcesoria
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
430 g
Składniki
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)240 - 300 g
-
pasty tahini50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
oliwy z oliwek40 - 50 g
-
wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)60 - 70 g
-
soli½ łyżeczki
-
warzywa, mieszane (np. marchewka, ogórek, seler naciowy), pokrojone w słupki, do podania
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
241.4 kcal /
1080.5 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
9.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
324 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Hummus z zielonego groszku
40 min
Tahini
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Hummus z buraka
1 godz.
Hummus z groszkiem
10 min
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min