Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g ogórków zielonych, bez skórki i nasion, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 350 g jogurtu naturalnego
- 30 g oliwy z oliwek
-
10
g octu
lub 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie) - 5 gałązek koperku, świeżego, tylko liście, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 379.8 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 416 mg
Alternatywne przepisy
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Pasta jajeczna
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos do potraw z grilla
15min
Wiosenny twarożek
5 min
Sos winegret
5 min
Sos hamburgerowy
5 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Marynata grillowa
10 min
Sos tatarski
5 min