
Urządzenia i Akcesoria
Sos pieczarkowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
wody plus 3 łyżeczki do wymieszania ze skrobią430 g
-
pieczarek przekrojonych na pół lub w ćwiartki300 g
-
oleju15 g
-
cebuli szalotki pokrojonej w piórka50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)½ łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego2
-
liść laurowy, suszony1
-
skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki
-
masła pokrojonego na kawałki20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu80 - 100 g
-
liści natki pietruszki, świeżych (opcjonalnie) posiekanych½ łyżki
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
179.5 kcal /
751.5 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
694.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska