Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 320 g makaronu, suchego, długiego lub krótkiego (np. spaghetti, penne)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie kaszy bulgur
25 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 Min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie ryżu
25 Min
Gotowanie 300 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie jajek
20 min