Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie makaronu (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
320 g makaronu, suchego długiego lub krótkiego (np. spaghetti, penne)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
1164 kJ /
278 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy jęczmiennej
20 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Gotowanie 250 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie 200 g ryżu basmati
35 min
Gotowanie ryżu
25 min
Gotowanie jajek
20 min
Jajka sadzone na parze
15 min