
Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowo-ziemniaczane
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
30 sztuk
Składniki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki600 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)600 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
płatków owsianych, błyskawicznych plus 1-2 łyżki (opcjonalnie)150 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
jajka3
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
olej ilość do smażenia placków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
52.5 kcal /
219.8 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
2.9 g
Węglowodany
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
98.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pasztet z cukinii
1 godz. 45 min
Placki z selera i marchewki z dipem bazyliowym
55 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Lasagne z cukinii i szynki (bez glutenu)
1 godz. 30 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1 godz. 20 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Kopytka serowo-ziemniaczane ze szpinakiem
40 min