Wersje kompatybilne
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slaw
- 180 g red cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 180 g white cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 30 g cider vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Avocado Crema
- 3 garlic cloves
- 5 g fresh coriander leaves
- 20 g groundnut oil
- 2 avocados (approx. 250 g), cut in pieces
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
BBQ Pulled Jackfruit
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g groundnut oil
- 220 g tomato ketchup
- 60 g dark brown sugar
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp liquid smoke
- 2 pinches ground cayenne pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 8 corn tortillas
- 250 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3102 kJ / 740 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 1314 mg
Alternatywne przepisy
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Crispy Korean Tofu
1 godz. 20 min
Tex-Mex Jacket Potatoes
9h 25min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min