Wersje kompatybilne
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g iceberg lettuce, cut in pieces
- 200 g cherry tomatoes (see tip)
- 1 red chilli, halved, deseeded if desired
- 15 g fresh coriander, thick stalks discarded, cut in pieces (2 cm)
- 160 g tinned sweetcorn, drained (1 x 195 g tin)
- 1 lime, freshly squeezed juice only (approx. 15 g)
- 25 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp chipotle paste
- 480 g tinned black beans, 1 tin drained and 1 tin with liquid (2 x 400 g tins)
- 8 corn tortillas, soft
- 4 tsp chilli sauce (see tip)
- 2 avocados, sliced
- 2 limes, cut in wedges
- 5 g fresh coriander leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3078 kJ / 735 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 1781 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35 min
Butterbean and Feta Burgers
1 godz. 30 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Tex-Mex Jacket Potatoes
9u. 25min
Supreme Plant Poke Bowl
1 godz. 10 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 min
Spiced Potato Salad with Herb Yoghurt, Watercress and Peas
45 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min