Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony zabielany
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków pokrojonych na kawałki400 g
-
wody1000 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 - 3 łyżeczki
-
ziarna ziela angielskiego3
-
liście laurowe, suszone2
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
czerwonego octu winnego2 - 3 łyżki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)2 - 3 łyżeczki
-
cukru do smaku (opcjonalnie)2 - 3 łyżeczki
-
śmietany 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej100 - 120 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
106.3 kcal /
444.6 kJ
Białko
1.7 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
261.4 mg