Barszcz czerwony zabielany
TM6 TM5

Barszcz czerwony zabielany

4.8 (10.0K ocen)

Składniki

  • 400 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 1000 g wody
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 2 - 3 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 - 3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
  • 2 - 3 łyżeczki cukru, do smaku (opcjonalnie)
  • 100 - 120 g śmietany, 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
444.6 kJ / 106.3 kcal
Białko
1.7 g
Węglowodany
10.3 g
Tłuszcz
7.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Błonnik
2.2 g
Sód
261.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy