Barszcz czerwony zabielany

4.8 10.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    400 g
  • wody
    1000 g
  • ząbki czosnku
    2 - 3
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 - 3 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ziarna ziela angielskiego
    3
  • liście laurowe, suszone
    2
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • czerwonego octu winnego
    2 - 3 łyżki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżeczki
  • cukru do smaku (opcjonalnie)
    2 - 3 łyżeczki
  • śmietany 18% lub 30% tłuszczu, słodkiej
    100 - 120 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 106.3 kcal / 444.6 kJ
Białko 1.7 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 261.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...