Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

4.8 5.2K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 600 - 650 g jabłek pokrojonych na ćwiartki, bez gniazd nasiennych
  • 450 g kefiru
  • 30 g cukru
  • 380 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 457.3 kcal / 1913.3 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 85.9 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 362.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...