Urządzenia i Akcesoria
Leczo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
450 g papryki bez gniazd nasiennych (300 g pokrojone na kawałki, 150 g pokrojone w 0,5-1 cm paski)
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
250 g kiełbasy pokrojonej w półplasterki, podsmażonej na patelni
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
500 g krojonych pomidorów, z puszki500 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1198 mg
Białko
16 g
Kalorie
1081 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Bigos
1 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
1 godz.
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min