
Urządzenia i Akcesoria
Leczo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
450 g papryki bez gniazd nasiennych (300 g pokrojone na kawałki, 150 g pokrojone w 0,5-1 cm paski)
-
300 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
250 g kiełbasy pokrojonej w półplasterki, podsmażonej na patelni
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka cukru
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
500 g pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
258 kcal /
1081 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
20 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1198 mg