Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

4.8 11.8K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 płaskie łyżki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 1 ½ łyżeczki kminku, mielonego
  • 1 płaska łyżeczka majeranku, suszonego
  • 20 - 40 g smalcu wieprzowego
    20 - 40 g oleju
  • 500 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 700 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 - 3 liście laurowe, suszone
  • 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
  • 160 - 180 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 160 - 180 g zielonej papryki pokrojonej w 4 cm paski
  • 160 - 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 4 cm paski

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 231.8 kcal / 969.9 kJ
Białko 20.9 g
Tłuszcz 9.9 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 779 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...