Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- woda, ilość do gotowania
- 450 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1287.1 kJ / 307.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 1007.1 mg
Alternatywne przepisy
Szybkie zacierki
20min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Kasza manna
15min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Kluski kładzione
15min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20min
Omlet biszkoptowy
10min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Racuchy z jabłkami
35 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min
Racuchy na maślance
30 min