
Urządzenia i Akcesoria
Racuszki drożdżowe z jabłkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki200 g
-
mleka250 g
-
jajka2
-
cukru50 g
-
oleju plus dodatkowa porcja do smażenia50 g
-
świeżych drożdży pokruszonych30 g
-
mąki pszennej300 g
-
soli1 szczypta
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
551.1 kcal /
2305.9 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
82.9 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
100.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Naleśniki
1 godz. 15 min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Racuchy z jabłkami
35 min
Drożdżówki z nadzieniem z płatków róż
1 godz. 15 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 godz. 40 min
Placki bananowe
30 min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.
Drożdżówki z serem
1 godz.
Naleśniki z serem
1 godz.
Pierogi leniwe
45 min