Racuszki drożdżowe z jabłkami

Racuszki drożdżowe z jabłkami

4.8 10.6K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • jabłek obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    200 g
  • mleka
    250 g
  • jajka
    2
  • cukru
    50 g
  • oleju plus dodatkowa porcja do smażenia
    50 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    30 g
  • mąki pszennej
    300 g
  • soli
    1 szczypta
  • cukier puder do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 551.1 kcal / 2305.9 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 82.9 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 100.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...