
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g jabłek, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 250 g mleka
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 50 g oleju, plus dodatkowa porcja do smażenia
- 30 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 300 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- cukier puder, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2305.9 kJ / 551.1 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 100.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki ziemniaczane
45min
Naleśniki
1hod. 15min
Rogaliki z marmoladą
50 Min
Naleśniki z serem
1 godz.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30min
Racuchy z jabłkami
35min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2h 15min
Pierogi leniwe
45min
Placki bananowe
30min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 godz.