Sauce béarnaise

Sauce béarnaise

4.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
200 g

Składniki

  • 2 c. à soupe de feuilles d'estragon frais
  • 50 g d'échalotes
  • 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
  • 2 jaunes d'œufs
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu
  • 125 g de beurre bien froid, coupé en morceaux
  • 2 brins de cerfeuil frais équeutés

Wartości odżywcze na 200 g

Kalorie 1120 kcal / 4610 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 116 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 69 g
Sód 830 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...