Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de feuilles d'estragon frais
- 50 g d'échalotes
- 3 c. à soupe de vinaigre de vin blanc
- 2 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 125 g de beurre bien froid, coupé en morceaux
- 2 brins de cerfeuil frais, équeutés
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 4610 kJ / 1120 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 116 g
- Tłuszcz nasycony
- 69 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce hollandaise
25min
Sauce à l'oseille
25min
Sauce béarnaise
20min
Sauce tartare
10min
Sauce au poivre
25min
Sauce béarnaise
20min
Sauce hollandaise
15 min
Sauce béarnaise
20min
Beurre blanc
25min
Sauce béarnaise
40min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1 Std. 50 Min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min