Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
La côte de bœuf
- 1 côte de bœuf (taille adaptée à celle du Varoma)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1168.7 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce bordelaise
45 Min
Mayonnaise au curry
10 Min
Sauce soubise
30 Min
Sauce au poivre
25 min
Rillettes de porc au cidre
2h
Sauce périgourdine
35 Min
Sauce cocktail
10 Min
Ravioles sauce au foie gras
40min
Seiche sauce au vin rouge
1 Std. 5 Min
Rôti de porc farci aux dattes, sauce à l'échalote
1h
Beurre d'escargot
10 Min
Sauce gribiche
15 min