Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce marchand de vin
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 400 g de vin rouge, type bordeaux
- 100 g d'eau
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
La côte de bœuf
- 1 côte de bœuf (taille adaptée à celle du Varoma)
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1168.7 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 63.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce au vin doux
55 dk
Moules farcies au beurre d'ail
35 dk
Sauce béarnaise
20 dk
Sauce à l'oseille
35 dk
Les beurres aromatisés
24h
Foie gras de canard
72hod.
Sauce marchand de vin
1h 15min
Œuf poché sauce meurette
1sa
Sauce bordelaise
45 dk
Sauce gribiche
15 Min
Tartare de bœuf
10 Min
Œufs mimosa, salade de fenouil à la pomme
45 dk